Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΥΛ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΒΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ

Δείτε μία κρεββατοκάμαρα να μεταμορφώνεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους χάρις στη σωστή χρήση του χρώματος στους τοίχους, τα κατάλληλα υφάσματα και διακοσμητικά.  
Αλλά και προσέξτε πώς ίδια αντικείμενα μπορούν να ενσωματωθούν  σε διαφορετικά σκηνικά αποδεικνύοντας πώς το στυλ δεν χρειάζεται να κοστίζει πολύ.
Λιτή με ρετρό αναφορές η πρώτη πρόταση. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με μία 'σπασμένη' απόχρωση του λευκού εκτός από τον τοίχο του παραθύρου, στον οποίο ένα έντονο βιολετί  αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την απλή λευκή συρταριέρα με τα λιγοστά διακοσμητικά αντικείμενα. Τρείς ρετρό καθρέπτες πάνω από το ξύλινο λευκό κρεββάτι, ένα λαμπατέρ που θυμίζει φωτιστικό των '40s πάνω στο τραπεζάκι και μία κουβέρτα πλεκτή με βελονάκι δίνουν τον χαρακτήρα στη διακόσμηση. Στα κλινοσκεπάσματα κυριαρχούν το λιλά και το λευκό, ενώ μία υπέροχη ριγέ γαλανόλευκη κουρτίνα στολίζει το παράθυρο.

Romatic chic η δεύτερη πρόταση. Κρατάμε ίδια το κρεββάτι, το τραπεζάκι που τελεί χρέη κομοδίνου, την λευκή καρέκλα καφενείου κι έναν από τους παλιούς καθρέπτες. Ντύνουμε με μία floral ταπετσαρία σε φούξια και γαλάζιες αποχρώσεις τον τοίχο πίσω από το κρεββάτι ενώ κρατάμε τους υπόλοιπους τοίχους λευκούς. Το βασικό στοιχείο αυτή τη φορά είναι μία συρταριέρα ντυμένη με καθρέπτες που προσδίδει άμεσα την απαραίτητη πινελιά glamour στον χώρο. Ένα μοντέρνο ρόμαν συνοδευόμενο από κουρτίνες σε έντονο φούξια στολίζει το παράθυρο. Φούξια, γαλάζιο και λευκό 'παίζουν' και στα κλινοσκεπάσματα με διακριτικά φλοράλ σχέδια να έχουν τη πρωτοκαθεδρία.

Για την classic version της κρεββατοκάμαρας αφήνουμε τα λευκά έπιπλα στην άκρη και κρατάμε μόνο την πολυτελή συρταριέρα από καθρέπτη. Αυτή την φορά επιλέγουμε ένα διπλό κρεββάτι από ξύλο καρυδιάς συνοδευόμενο από το κομοδίνο του. Η καρέκλα καφενείου έχει κρυφτεί κάτω από ένα μακρύ λευκό κάλυμμα ώστε να δένει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Οι τοίχοι βάφονται μπεζ και στολίζονται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες ιστιοφόρων. Μία 'βαριά' καφέ κουρτίνα με γεωμετρικά prints ντύνει το παράθυρο ενώ το λευκό και το σκούρο καφέ κυριαρχούν και στα κλινοσκεπάσματα.

Για την τέταρτη και πιο μοντέρνα πρόταση κρατάμε ίδια το κρεββάτι, το κομοδίνο και τη καρέκλα. Βάφουμε όλο το δωμάτιο λευκό, εκτός από τον τοίχο πίσω από το κρεββάτι για τον οποίο επιλέγεται το γαλάζιο που δίνει αμέσως έναν αέρα φρεσκάδας στον χώρο. Πάνω από το κεφαλάρι μπαίνει ενα λευκό ράφι στο οποίο τοποθετούνται μικρά διακοσμητικά και μία ξύλινη καφέ κορνίζα (απομεινάρι του προηγούμενου σκηνικού) .Την θέση της κουρτίνας  έχει πάρει πλέον ένα στόρι μπαμπού στο παράθυρο, ενώ δίπλα του μία ψηλή συρταριέρα, όμοια με το κομοδίνο, συνοδεύεται από δύο μικρούς ασπρόμαυρους πίνακες σύγχρονης τέχνης. Τα κλινοσκεπάσματα κινούνται σε λευκές και γαλάζιες αποχρώσεις. Όσο για το φωτιστικό...θυμάστε πού το πρωτοσυνάντησαμε?  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.