Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΔΙΠΛΑ...!

 Μία πολύ έξυπνη και πρωτότυπη λύση για την τραπεζαρία είναι να τοποθετήσουμε αντί για ένα κλασσικό τραπέζι έξι ατόμων, δύο μικρότερα τραπέζια των τεσσάρων ατόμων.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε περισσότερη ευελιξία σε σχέση με τετραγωνικά, μεγαλύτερη χωρητικότητα - καθώς ανάλογα με την τοποθέτηση των τραπεζιών οι καθήμενοι μπορεί να είναι 6 ή 8 - και περισσότερη οικονομία, αφού συνήθως δύο μικρά τραπέζια(90*90) κοστίζουν λιγότερο από ένα μεγάλο, αντίστοιχου συνολικού μήκους.

Βέβαια για να πετύχει το εγχείρημα πρέπει να δοθεί σημασία στη λεπτομέρεια.

Κατ' αρχήν τα δύο τραπέζια πρέπει να είναι όμοια - όπως φυσικά και οι καρέκλες. Σε  ότι αφορά στο φωτισμό και τον στολισμό των τοίχων όλα πρέπει να γίνουν επι δύο, δηλαδή δύο ίδια φωτιστικά και πίνακες όμοιοι χρωματικά και θεματολογικά. 

Γενικότερα ο χώρος πρέπει να χαρακτηρίζεται από συμμετρία και να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση της αντανάκλασης, σαν η μία πλευρά να καθρεφτίζει την άλλη χωρίς, ωστόσο, στη  πραγματικότητα να είναι ταυτόσημες.

 Για να γίνει με επιτυχία αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να αποφευχθεί η πολυχρωμία. Ένα βασικό χρώμα, όπως το κόκκινο στο συγκεκριμένο παράδειγμα, θα πρέπει να διατρέχει το χώρο δίνοντας την αίσθηση του ενιαίου.

 
 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.