Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ



Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τρελλαίνονται για ζωγραφική. Με οποιοδήποτε υλικό βρουν και - δυστυχώς- οπουδήποτε βρεθούν.  

Όπως αναπόφευκτα ανακαλύπτει κάθε γονιός, από την εικαστική τους μανία δεν γλιτώνουν ούτε τοίχοι, ούτε καναπέδες, ούτε μαξιλάρια, ούτε πατώματα, ούτε...οτιδήποτε

Ο καλύτερος τρόπος να 'δαμαστεί' κάθε λιλιπούτειος φέρελπις 'Πικάσο' είναι να αποκτήσει το (μόνο) δικό του χώρο έκφρασης. 'Ενα γραφείο στα μέτρα του, σαν αυτό που βλέπει να κάθονται οι γονείς ή τα αδέλφια του. 

Το πρώτο του γραφείο μπορεί να στηθεί γρήγορα, με πολύ μικρό κόστος ακόμη και στη πιο μικρή γωνιά του σπιτιού

Μία εύκολη λύση είναι να τοποθετήσετε στο κατάλληλο ύψος ένα απλό, φθηνό, φαρδύ ράφι. Για περισσότερο ενδιαφέρον δημιουργείστε μία πλάτη, καρφώνοντας άλλο ένα ράφι ίδιων διαστάσεων στον τοίχο. 

Προσθέστε ένα μικροσκοπικό καρεκλάκι, ένα καλάθι αχρήστων σε έντονο χρώμα, μερικά αγαπημένα παιχνίδια, πολλές ζωγραφιές του στον τοίχο και...έτοιμο το γραφειάκι του!
Μία άλλη πρόταση είναι να τοποθετήσετε στον τοίχο ένα μικρό, σπαστό τραπεζάκι. Βιδώστε από πάνω του μία ράγα κουζίνας με πολλά ποτηράκια που θα φιλοξενούν ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, πινέλα και άλλα σύνεργα του μικρού καλλιτέχνη.
Αν έχετε κάποιο άχρηστο μικρό τραπεζάκι βάψτε σε ένα έντονο χρώμα και συνοδέψτε το με ένα 'παιχνιδιάρικο' σκαμπώ, όπως αυτό που μοιάζει με τεράστια κουβαρίστρα.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.