Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ...ΤΖΑΚΙ

Πιστοί στη γνωστή παροιμία για των 'φρονίμων τα παιδιά', ενόψει του χειμώνα οι περισσότεροι έχουν αρχίσει το ψάξιμο για την εξεύρευση οικονομικότερων τρόπων θέρμανσης. Σε αυτό το ...ζεστό κλίμα, πολύ σύντομα στο 'ΣΠΙΤΙ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ' θα μπορείτε να δείτε μίνι έρευνες για τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις που συναντούμε πλέον στην αγορά. 

Μέχρι τότε όμως ας επικεντρωθούμε σε ένα πολύ γνωστό τρόπο θέρμανσης, το παραδοσιακό τζάκι. 
Ουσιαστικά μόνο για ομορφιά υπήρχε μέχρι πρότινος, σε περιορισμένο μάλιστα αριθμό σπιτιών, καθώς η απόκτηση του μάλλον θεωρούνταν περιττό έξοδο. 

Ελέω κρίσης, βέβαια, δεν έχει μείνει ούτε ένα που να μην έχει κάνει απόσβεση και με το παραπάνω. Κι επειδή σε κάθε τζάκι χρηστικότητα και αισθητική πάνε πακέτο, σε περίπτωση που ήδη έχετε ή σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα, πάρετε λίγες ιδέες για την εμφάνιση και διακόσμησή του.
Σε λιτή γραμμή με ιnox λεπτομέρειες, αναδεικνύεται ιδανικά από ένα μεγάλο καθρέπτη και συνοδεύεται από δύο ρηχά ραφάκια γυψοσανίδας. 
Μία μεγάλη κατασκευή από σκουρόχρωμο ξύλο κυριαρχεί γύρω από το τζάκι με επένδυση καφέ πέτρας, δημιουργώντας ένα ωραίο πλαίσιο για την τηλεόραση αλλά και αποθηκευτικό χώρο για τα απαραίτητα ξύλα
Η χρήση της γυψοσανίδας προσδίδει την αισθητική μοντέρνου γλυπτού ενώ τα ενσωματωμένα ράφια από ξύλο βέγκε συμπληρώνουν αρμονικά την κατασκευή

Κλασσικό και μοντέρνο παντρεύονται σε αυτή την εκδοχή με τις inox λεπτομέρειες και τον κρυφό φωτισμό.
Ένα γωνιακό τζάκι μπορεί να δεσπόζει στο χώρο χωρίς περιττά στολίδια
Η εστία του τζακιού έχει ντυθεί περιμετρικά με πλακάκι και ψηφιδωτό λιστέλο στην ίδια απόχρωση με τον τοίχο, ενώ δύο άνισα ράφια από ξύλο βέγκε φυλοξενούν έργα μοντέρνας τέχνης. .Στις εσοχές ντουλάπια και ράφια από το ίδιο ξύλο δημιουργούν χώρο ακόμη και για ένα μίνι μπαρ
Ένα μοντέρνο τζάκι που σίγουρα ξεχωρίζει λόγω της επένδυσης με ψηφίδα, σε απόχρωση αρμονική με αυτή των υπόλοιπων τοίχων. Πολυτέλεια χωρίς καμμία υπερβολή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.