Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

TV: ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ

Η τηλεόραση δεν πρέπει να 'αφήνεται στη τύχη της' μέσα σε ενα χώρο αλλά να εντάσσεται στη διακόσμηση του, δίνοντας σας παράλληλα τη δυνατότητα να παρακουθείτε με άνεση τα αγαπημένα σας προγράμματα.

Ξεκινήστε αποφασίζοντας ποιό είναι το κεντρικό σημείο του χώρου σας: αν θέλετε αυτό να είναι η τηλεόραση τότε οργανώστε όλα τα έπιπλα του καθιστικού σας γύρω από αυτή. Αν αντιθέτως το σημείο εστίασης είναι το τζάκι ή η θέα από το μπαλκόνι του σπιτιού σας, τότε στρέψτε τα έπιπλα προς αυτή τη κατεύθυνση και τοποθετείστε τη τηλεόραση στον διπλανό τοίχο ( δηλ. σε γωνία με το επίκεντρο του δωματίου).

Αν θέλετε η τηλεόραση να μη 'χτυπά στο μάτι' πολύ, τότε τοποθετείστε τη στο κέντρο μίας βιβλιοθήκης ή σύνθεσης ραφιών, όπου περιτριγυρισμένη από βιβλία, φωτογραφίες και διακοσμητικά αντικείμενα δεν θα κυριαρχεί οπτικά στο χώρο. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να τη κρύψετε εντελώς τοποθετώντας τη σε ένα έπιπλο με πόρτες που μετακινούνται ή απλά κλείνουν.

Το γεγονός ότι οι τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας έχουν πολύ μικρό πάχος μας δίνει ενδιαφέρουσες λύσεις. Μπορούμε π.χ να τοποθετήσουμε τη τηλεόραση σε μία μικρή εσοχή στο τοίχο και να κρεμάσουμε μπροστά της ένα καθρέπτη διπλής όψης. Έτσι όταν είναι ανοικτή θα μπορούμε να την παρακολουθούμε όπως κάθε άλλη συσκευή, ενώ όταν είναι κλειστή θα είναι κυριολεκτικά αόρατη.

Μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε μία Plasma ή LCD τηλεόραση ως έργο τέχνης κρεμώντας τη στο τοίχο, μόνη ή μέσα σε μία μεγάλη κορνίζα.

Όποιο τρόπο τοποθέτησης κι αν διαλέξετε μη ξεχάσετε να αφήσετε χώρο πίσω από τη τηλεόραση για το σωστό εξαερισμό της και την οργάνωση των καλωδίων. Επίσης αν θέλετε να τη τοποθετήσετε σε ένα έπιπλο ειδικά σχεδιασμένο για εσάς ή σε μία κατασκευή από γυψοσανίδα, προβληματιστείτε για τις διαστάσεις λαμβάνοντας υπόψη ότι στο μέλλον το πιθανότερο είναι να αλλάξετε κάποια στιγμή συσκευή.

Σε ότι αφορά στις τεχνικές απαιτήσεις, πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόσταση από τη τηλεόραση ως το σημείο που κάθεστε πρέπει να είναι περίπου διπλάσια από το ύψος της οθόνης της, π.χ μία LCD 32 ιντσών έχει ύψος οθόνης περίπου 20 ίντσες, άρα πρέπει να κάθεστε περίπου 1 μέτρο μακριά της.

Το ύψος στο οποίο θα τη τοποθετήσετε πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το κάτω μέρος της οθόνης να είναι στο επίπεδο του στήθους σας ( και όχι ψηλότερα από το σαγόνι σας) όταν κάθεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.