Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΜΙΑ ΚΡΕΒΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ, ΔΥΟ ΣΤΥΛ

Ο πιο εύκολος τρόπος να αλλάξουμε το στυλ ενός χώρου είναι η πρόσθεση ή αφαίρεση χρώματος με τη βοήθεια υφασμάτων και μικρών διακοσμητικών στοιχείων.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα αυτής της υπέροχης κρεββατοκάμαρας.
Διατηρούμε τους τοίχους λευκούς και επιλέγουμε κρεββάτι, επίτοιχα ράφια και δύο ολόσωμους καθρέπτες από ξύλο σε χρώμα βένγκε. Τον ρόλο κομοδίνου αναλαμβάνουν δύο απλές κατασκευές από mdf πάχους 3-4 εκατοστών (μπορείτε να το αναθέσετε σε ένα μαραγκό ή να τα κατασκευάσετε οι ίδιοι αν πιάνουν τα χέρια σας) σε σχήμα S και αντεστραμμένου Π, βαμμένες με λευκό χρώμα. Την κομψή βασική διακόσμηση του δωματίου συμπληρώνουν δύο μικροί κρυστάλλινοι πολυέλαιοι κρεμμασμένοι μπροστά από τους καθρέπτες, στις δύο πλευρές του κρεββατιού και ενδεχομένως μία μοντέρνα μαύρη δερμάτινη πολυθρόνα.

Από εκεί και πέρα αρχίζουμε το παιχνίδι με τα αξεσουάρ. Για ένα απόλυτα αριστοκρατικό στυλ επιμένουμε στην απουσία χρώματος, επιλέγοντας κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια μόνο σε άσπρο και μαύρο. Στα ράφια τοποθετούμε μαύρα καδράκια και μικρά ασημένια ή γυάλινα διακοσμητικά, ενώ στολίζουμε τα κομοδίνα με δύο όμοια λευκά βάζα με επίσης λευκά λουλούδια.

Αν, από την άλλη, θέλουμε ένα retro sic χαρακτήρα τότε εισάγουμε στο σκηνικό μας το πορτοκαλί και το έντονο ροζ χρώμα σε κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια. Μοντέρνα καδράκια στις ίδιες αποχρώσεις και μικρά τετράγωνα γυάλινα βάζα με ροζ λουλούδια κοσμούν τα ράφια πάνω από το κρεββάτι. Κι επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, τοποθετούμε στα κομοδίνα δύο λαμπατέρ σε γραμμή 60's με πορτοκαλί βάση και λευκό καπέλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.