Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ



Καταργήστε τη 'δικτατορία του λευκού' στους τοίχους του σπιτιού σας και 'χρωματίστε' τη ζωή σας επιλέγοντας τη κατάλληλη απόχρωση για τη δική σας ψυχολογία.

ΚΟΚΚΙΝΟ: Διαλέξτε το αν θέλετε να ενισχύσετε τη θέληση και το θάρρος σας ή να καταπολεμήσετε την αδράνεια. Συσχετίζεται με το αίμα, τις ζωτικές λειτουργίες, την επιθυμία, το ένστικτο, τη σεξουαλικότητα.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Είναι το χρώμα της ευθυμίας, της ευεξίας αλλά και της σοφίας. Συσχετίζεται με τη μετατροπή της σεξουαλικής ενέργειας σε δημιουργικές εκφράσεις,
αποκαθιστά τον ενθουσιασμό καταπολεμά την υπερβολική αναβλητικότητα, τη δυσαρέσκεια, τον φόβο και την απαισιοδοξία.

ΜΩΒ: Ευνοεί τον διαλογισμό , προσφέρει πνευματική δύναμη και έμπνευση. Εχει σχέση με τη φαντασία, την καλλιτεχνική δημιουργία, το μυστικισμό, τη σύνθεση και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου. Κατευνάζει εκνευρισμούς, οξυθυμία και αϋπνία.

ΓΑΛΑΖΙΟ-ΜΠΛΕ: Συσχετίζεται με την απεραντοσύνη, την ηρεμία, τη γαλήνη, την αρμονία και την χαλάρωση. Οι σκούρες αποχρώσεις του συνδέονται με το βάθος των συναισθημάτων, τη σκέψη, την εσωστρέφεια ενώ οι ανοιχτές με τη ξεγνοιασιά και την εξωστρέφεια. Χαλαρώνει και ηρεμεί σε περίπτωση αναστάτωσης ή αϋπνίας.

ΡΟΖ: Ρομαντικό, κατευνάζει τις εντάσεις και προσφέρει τόνωση και αναζωογόνηση. Αποδεικνύεται χρήσιμο στις 'μαύρες' περιόδους, καθώς απομακρύνει το βάρος των αρνητικών σκέψεων και ευνοεί την αισιοδοξία.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Το κατ΄εξοχήν χρώμα της εξωστρέφειας. Διεγείρει την δραστηριότητα του εγκεφάλου-ιδιαίτερα του αριστερού ημισφαιρίου- και επιδρά ευεργετικά στη διάθεση. Ευνοεί την ικανότητα συγκέντρωσης και τη θέληση για μάθηση.Βελτιώνει τις ικανότητες επικοινωνίας και τις διαπροσωπικές σχέσεις ενώ κατευνάζει την ένταση.

ΠΡΑΣΙΝΟ: Το χρώμα της αυτοσυντήρησης και της φύσης, σύμβολο σταθερότητας και ισορροπίας. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του σχετίζονται με την αναγέννηση και την ανανέωση, ενώ οι σκούρες με την ανθεκτικότητα και την ανελαστικότητα. Ηρεμεί, χαλαρώνει, προσφέρει αρμονικό τρόπο σκέψης και γαληνεύει τις αισθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.