Όλα τα έπιπλα κολλημένα στον τοίχο, το ένα δίπλα στο άλλο, σα στρατιωτάκια. Μη φοβάστε να δείξετε τη πλάτη ενός καναπέ ή μίας πολυθρόνας, έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μία οπτική διαίρεση του χώρου που πάντα έχει ενδιαφέρον.
Σε αυτό θα σας βοηθήσει σίγουρα ο κανόνας 2/3 κι 1/3: σε ένα στενόμακρο σαλόνι διαμορφώστε στα 2/3 τον χώρο της τηλεόρασης με τους καναπέδες και στο υπόλοιπο 1/3 τοποθετείστε π.χ ένα γραφείο ή μία πολυθρόνα.
2. Λάθος αναλογίες
Οι περισσότεροι αγοράζουν έπιπλα που είναι πολύ ογκώδη ή πολύ μικρά για τον χώρο τους. Το παιχνίδι με τις αναλογίες σε ένα χώρο είναι τέχνη.Για παράδειγμα μία μεγάλη συρταριέρα σε ένα μικρό δωμάτιο δεν είναι κακή αν η εικόνα εξισορροπείται από σκούρο χρώμα στους τοίχους, ένα μεγάλο καθρέπτη ή πίνακα και ένα πλούσιο χαλί. Οσον αφορά στους καναπέδες θα πρέπει πάντα να υπάρχει χώρος για βοηθητικά τραπεζάκια δεξιά κι αριστερά τους.
3. Παραφορτωμένη διακόσμηση
Δεκάδες κεριά, κορνίζες, βάζα, πιατέλες και άλλα διακοσμητικά, συνήθως χωρίς καμμία συνοχή, κατακλύζουν τη σαλοτραπεζαρία ή τη κρεββατοκάμαρα. Αν αφαιρέσετε το 30% από αυτά ο χώρος σίγουρα θα είναι πιο καλαίσθητος.
4. Μικρά φωτιστικά οροφής.
Βρείτε τη διάμετρο του φωτιστικού που ταιριάζει στο κάθε χώρο πολλαπλασιάζοντας τα μέτρα του πλάτους του δωματίου με το 20. Αν π.χ το πλάτος του δωματιου είναι 3 μέτρα τότε η διάμετρος του φωτιστικού θα πρέπει να είναι 60 εκατοστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.